Europietiškas lageris
Europietiškas šviesusis lageris tinka su lengvesniais patiekalais – salotomis, krabais, omarais, lašiša ir vištiena, taip pat su aštresniais Indijos ir Meksikos virtuvės patiekalais. Derindami sūrius rinkitės: edamą (Edam), ožkų sūrį, havartį (Havarti), baltąjį čederį (White Cheddar). Europietiškas tamsusis lageris tiks prie ant grotelių keptos ar rūkytos mėsos. Sūriai – griujeras (Gruyère) ir rūkyti sūriai. Europietiškas stiprusis lageris tiks su vėžiagyviais, ant grotelių keptais patiekalais ir aštriu maistu, pavyzdžiui, kario patiekalais. Tinkantys sūriai – mėlynojo pelėsio, čederis.
Vokiškas lageris
Vokiškų lagerių rūšių labai daug, tad jos derinamos su skirtingais patiekalais. Dortmunderis tiks su salotomis, lengvais jūrų gėrybių patiekalais, taip pat su kinų virtuvės patiekalais. Bock stiliaus alus derės prie aštraus rytietiško maisto. Derindami sūrį, rinkitės ilgai brandintą. Doppelbock tik su ryškiu, turtingo skonio keptu maistu – antiena, žąsimi, kiaulienos šonine. Tamsūs vokiški lageriai, juodasis Shwarzbier tiks su ant grilio keptomis dešrelėmis, mėsa. Prie Märzen alaus – aštrūs Meksikietiškos virtuvės patiekalai, kiaulienos dešrelės, kiaulienos patiekalai. Vienos lageris gali būti geriamas valgant čili troškinius, mėsainius.
Amerikietiškas lageris
Amerikietiški lageriai tinka su amerikietiškais patiekalais – pica, keptais vištienos sparneliais, mėsainiais, ant grotelių kepta mėsa, taip pat su brandintais sūriais, moliuskais. Tiks su žuvimi, lengvomis salotomis ir kitais švelnaus skonio patiekalais. Puikiai kontrastuoja su Lotynų Amerikos, Meksikos, Peru, Tailando ir kitais azijietiškos bei Indijos virtuvės aštriais patiekalais. Sūris – bri, brandinti sūriai, čederis (Cheddar), brikas (Brick).
Pilsneris
Pilsneris – labai įvairiapusiškas alus, tinkantis prie daugybės patiekalų. Jis pakankamai prieskoningas, kad galėtų kovoti su Azijos virtuvės patiekalais. Bet kartu ir ne per daug pikantiškas, neužgožia tokių užkandžių kaip vėžiagyviai ar šviežias ožkos sūris. Tinka su salotomis, balta ir raudona mėsa, vokiškomis dešrelėmis – pilsnerio kartumas sudaro malonų kontrastą su patiekalų saldumu ir padažais. Dera su lašiša, tunu ir kitomis riebiomis žuvimis. Tinka ir su mėsainiais bei pica. Pilsneris puikiai „skamba“ su baziliku, taigi tiks prie visų patiekalų, ruošiamų su pesto padažu. Taip pat su klasikinėmis brusketomis – alus pakankamai lengvas, kad neužgoštų šviežios mocarelos, o salyklo saldumas „atsveria“ pomidorų rūgštumą. Kalbant apie sūrius, pilsneris yra puikus partneris šviežiam mocarelos tipo sūriui. Brandinti, stiprūs sūriai jį užgoštų.
Nors kalbant apie alų prie deserto dažniau į galvą ateina saldūs porteriai ir stautai, tačiau pilsneris tiktų į kompaniją labai lengviems desertams - kekso riekelei arba trapiems citrininiams sausainėliams.