Skonis:

Kartumas

Saldumas

 

Alkoholis:

Vokiškas lageris

Vokietija – alaus tradicijas išlaikanti šalis ir lager alaus gimtinė. Daugiau kaip prieš penkis šimtus metų Bavarijos aludarių išrastas žemutinės fermentacijos alaus gaminimo būdas ilgainiui išplito visame pasaulyje. Vokiško stiliaus (German style) lagerio mielės skirtos išryškinti salyklų charakterį. Pietų Vokietijos ir Bavarijos lagerio mielės dažnai pagamina didesnį kiekį diacetilo (diacetilas yra antrinės fermentacijos šalutinis produktas, turi stiproką sviesto skonį).

Oktoberfest stiliaus alui naudojamos mielės, kurios ekstremaliai išryškina salyklus, bet apynių charakterį palieka antrame plane.

Šviesusis vokiškas lageris verdamas naudojant šviesųjį Pilzen ar sodresnį Miuncheno salyklą, todėl dažniausiai būna aukso spalvos. Tamsusis lageris išgaunamas į pagrindinį salyklą įmaišant papildomai karamelinio ar šokoladinio ir juodojo salyklo.