Skonis:

Kartumas

Saldumas

 

Alkoholis:

Ši rūšis žinoma Bavarijoje nuo XVII amžiaus, kai alų gaminantys vienuoliai šį pradėjo laikyti rūsiuose vėsiai, mat lagerio fermentacijai, palyginti su eliu, reikalinga žemesnė (5-9 laipsnių pagal Celsijų) temperatūra. Tai apatinės fermentacijos alus, kuriame fermentacijos procesą atlikusios mielės nusėda statinės dugne ir tokiu būdu gaunamas skaidrus alus. Iš brandinimo rūsiuose netgi kilęs alaus pavadinimas (vok. lagern – saugoti, laikyti).

Nemažai lagerių yra šviesūs, tačiau priklausomai nuo naudojamo salyklo, lageris gali būti nuo blyškiai gelsvos (šiaudų) iki juodos spalvos. Lagerio tipo alus dažniausiai gaminamas iš miežių. Apynių suformuotas skonis gali svyruoti nuo salsvoko iki kartaus. Pasižymi aromato ir skonio „glotnumu“, švarumu. Dažniausiai skaidrus ir „traškus“ alus, lengvo skonio, dėl kurio šiuo metu yra populiariausias alus ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, bei sudaro apie 85% visų pasaulyje parduodamų alaus rūšių.