Skonis:

Kartumas

Saldumas

 

Alkoholis:

Vokiškas elis

Vokietija turi du klasikinius eliams priskiriamus alaus stilius, kurie yra laikomi eliais ne dėl savo spalvos, stiprumo ar apynių aromato, o tik dėl naudojamų elio mielių. Tai hibridinis alus, kuris yra nei tipinis elis, nei tipinis lageris. Kalbant paprasčiau – elis fermentuojamas šaltesnėje nei eliams įprasta temperatūroje, o lageris – šilčiau, nei derėtų.

Vokietija garsi savo kvietiniais alumis, kuriuose juntamas žalių obuolių rūgštumas, unikalios bananų bei gvazdikėlių natos. Kvietinio alaus stilius susiformavo Bavarijoje. „Baltu“ jis pradėtas vadinti dar viduramžiais, nes iš šviesaus kvietinio salyklo išvirto alaus spalva ženkliai skyrėsi nuo iš miežinio salyklo gaunamo alaus. Spalva svyruoja nuo šviesiai gelsvos iki sodrios gintaro, skonis intensyvus, turtingas salyklo, vaisių ir aštraus gvazdikėlių aromato.