Skonis:
Kartumas
Saldumas
Alkoholis:
Šviesusis elis
Britiškos kilmės alaus stilius, gaminamas iš šviesaus salyklo, dažnai vadinamas auksiniu arba šviesiuoju eliu. Būdingas salyklinis saldumas, o apynių prieskonis varijuoja nuo itin silpno iki stipraus. Kai kuriose rūšyse stipriau jaučiamas salyklo skonis, kai kuriose jį labiau užgožia apyniai. Šiai alaus rūšiai būdingas vidutinis tekstūros tvirtumas.
Šviesusis elis gali būti derinamas su labai plačia skonių palete – nuo prieskoningai aštrios indiškos virtuvės iki įvairių mėsos, žuvies ir paukštienos patiekalų. Ryškios apynių skonio natos papildo pikantiškų ir aštrių patiekalų skonį. Apynių kartumas kontrastuoja su dūmo aromatą turinčiais, ant žarijų keptais patiekalais. Dera su mėlynojo pelėsio sūriais.