Skonis:
Kartumas
Saldumas
Alkoholis:
Belgiškas / Prancūziškas elis
Dauguma belgiško alaus rūšių yra stiprios, tačiau palyginti švelnaus skonio. Daugelis jų tebeverdamos pagal senus vienuolynų receptus, pvz. Trappist alus verdamas tebeveikiančiuose vienuolynuose. Skonis dažniausiai lengvai vaisinis, mažai kartus, tačiau gali kisti iki aiškiai išreikšto šokoladinio salyklo skonio tamsiose rūšyse.
Spalva taip pat kinta nuo šviesios iki tamsiai rudos. Vidutiniškai tvirtos tekstūros su ilgu poskoniu. Aiškiai jaučiami saldžiarūgščių citrusinių vaisių skoniai, tačiau nenustebkite pajutę ir kmynų, gvazdikėlių ar kalendros natas. Aromatų ir skonių įvairovė kyla ne tik dėl naudojamų salyklo ir apynių, bet ir dėl papildomų prieskonių.