Skonis:
Kartumas
Saldumas
Alkoholis:
Elių fermentacija vyksta aukštoje temperatūroje, o mielės raugina misą rezervuaro viršuje. Trumpesnė fermentacija aukštesnėje temperatūroje dažniausiai suteikia pikantiškesnį, sodresnį skonį, su didesne alkoholio koncentracija. Jo skonis lieka saldus, pasižymi tekstūros „sviestiškumu“, aromato ir skonio kompleksiškumu, vaisiškumu. Geriausiai skonio savybės atsiskleidžia, kai pateikiamas 4-10 °C temperatūros.
Elių gamyba populiari visame pasaulyje, tačiau labiausiai šioje srityje garsėja britai. Gamybos procese dažniausiai naudojami miežiai, tačiau neretai jie papildomi ir kitais javais: kviečiais, rugiais, avižomis. Kartais naudojami vaisiai, prieskoniniai augalai ar kiti pagardai, kurių pagalba kiekvieną kartą gali būti išgaunamas vis kitoks skonis.