Skonis:

Kartumas

Saldumas

 

Alkoholis:

Elių fermentacija vyksta aukštoje temperatūroje, o mielės raugina misą rezervuaro viršuje. Trumpesnė fermentacija aukštesnėje temperatūroje dažniausiai suteikia pikantiškesnį, sodresnį skonį, su didesne alkoholio koncentracija. Jo sko­nis lieka saldus, pasižymi tekstūros „sviestiškumu“, aromato ir skonio kompleksiškumu, vaisiškumu. Geriausiai skonio savybės atsiskleidžia, kai pateikiamas 4-10 °C temperatūros.

Elių gamyba populiari visame pasaulyje, tačiau labiausiai šioje srityje garsėja britai. Gamybos procese dažniausiai naudojami miežiai, tačiau neretai jie papildomi ir kitais javais: kviečiais, rugiais, avižomis. Kartais naudojami vaisiai, prieskoniniai augalai ar kiti pagardai, kurių pagalba kiekvieną kartą gali būti išgaunamas vis kitoks skonis.