„Trappist” alus – tai unikalus reiškinys šių laikų aludarystėje. Trapistų istorija prasidėjo 1664 metais, kai vienas iš cistersų vienuolyno Prancūzijoje abatų įkūrė Cistersų griežtų taisyklių ordiną, pavadintą to vienuolyno „la Trappe“ vardu. Nors trapistai turi itin griežtas nuostatas dėl dienos režimo, maldų, maisto ir vertybių, ordinas nereikalauja susilaikyti nuo alkoholio. Pomėgis gurkšnoti būtent alų galiausiai ir paskatino vienuolius užsiimti aludaryste, iš kurios lėšų išsilaikydavo ir patys vienuolynai.
Šiuo metu
pasaulyje yra 12 alaus daryklų – vienuolynų, kurie turi teisę naudoti autentiškumą patvirtinantį „Trappist” alaus ženklą. Jis nurodo, jog gėrimas yra išvirtas laikantis trapistų vienuolių ordino tradicijų bei gamintas pačių vienuolių rankomis pagal išlikusius receptus.
„Zundert“ alaus darykla – vienuolynas gamina „jauniausią“ rinkoje esantį “Trappist” alų. Teisę naudoti autentiškumo ženklą šie vienuoliai gavo tik 2015 metais, tad kol kas jų verdamas alaus kiekis yra vienas mažiausių lyginant su kitais vienuolynais.