
„Titanic“ alaus darykla įkurta 1985 metais Angijoje, Burslem mieste. Tai buvo brolių Deivo ir Keito Bottų šeimos verslas, kuriuo siekta gaminti tikrai gerą alų vietiniams gyventojams. Garsiojo laivo „Titanic” kapitonas Edward Smith buvo kilęs iš tos vietovės, tad kompanija taip pavadinta jo garbei.
Naudodama tik pačius geriausius ingredientus, „Titanic“ alaus darykla viršijo visus gamybos lūkesčius dar ankstyvos gamybos stadijoje ir ėmė gaminti net po 2.3 milijonus pintų
alaus per metus. Didžiausia sėkmės paslaptis – kokybė. Būtent šiam gamybos aspektui broliai skyrė daugiausia dėmesio, nes tikėjo, kad tradiciniam šalies gėrimui reikia skirti tiek pat dėmesio, kiek prancūzai skiria vynui. Griežtai veikianti Didžiosios Britanijos biurokratinė sistema dažnai užverdavo galimybes potencialiems klientams, norintiems įsigyti „Titanic“ alaus, todėl turėjo prabėgti daugybė metų, kol pavyko surasti lengvesnius kelius vartotojams visame pasaulyje pasiekti.